0 kr

Hallongården

– en resa från grisgård till landsbygdsföretag med 40 000 besökare

Familjen Biärsjö tog 1999 som sjunde generationen över släktgården Bodarp 3:5 med anor från tidigt 1800-tal. Då var här traditionellt lantbruk och grisavel. De första hallonen planterades 2001, grisarna flyttade med Kerstins bror till grannbyn och företaget Hallongården började utvecklas.

 

Våra hallon är hjärtat i gårdens verksamhet – och har så varit från första början. Hallonen är vår röda tråd. Utifrån dem har Hallongården utvecklats till ett landsbygdsföretag som välkomnar runt 40 000 besökare om året – de flesta på sommaren. Vi odlar och säljer både färska och frysta hallon men vi förädlar också våra bär. Vi är stolta över vårt mathantverkssortiment som görs i små satser med traditionellt tillvägagångssätt för att bevara smak och skapa förstklassiga produkter. Hallon är en fantastisk råvara att arbeta med – mycket smak, vacker färg och en härlig syra.

 

För att spegla årets säsonger och för att kunna hålla gårdsbutik och Halloncafé öppna året runt så serverar vi våffelbuffé januari till mars. Vi odlar sparris som är en av den svenska säsongens tidigaste primörer – rekordet på Hallongården är skörd så tidigt som 1 april.  Dessutom, när hallonsäsongen är över framåt oktober tar vi tillvara på en gammal tradition på gårdarna – vi stöper ljus. Att driva ett landsbygdsföretag är fantastiskt roligt men det är också en utmaning att locka besökare hela året, det ställer höga krav på kreativitet.

 

Vi driver ett företag med genuin familjär känsla där kvalitét och äkthet är viktigt. Nobelkonditorn Daniel Roos valde hallon från Hallongården till desserten på Nobelbanketten 2019. Gourmethallon från frysen ser ut som sommarens färska bär. Att våra hallon var en del av Nobel-meny är en glädjande bekräftelse på vår höga kvalitet.

 

Vi är stolta över att kunna välkomna våra kunder ut på landsbygden och till vår generationsgård.

Hjärtligt välkomna hem till oss!

Familjen Biärsjö

  0
  Din kundvagn
  Din kundvagn är tomTillbaka till webbutik
   Calculate Shipping

   Hallongården använder cookies för att förbättra hemsidans funktionalitet för dig som användare. Är det okej?