0 kr

Djuren på gården

Vi i familjen tycker om djur och har alltid haft lite lantbruksdjur – mest som sällskap. Vi hälsar er välkomna att hälsa och njuta av djurens sällskap precis som vi gör.

Fåren

På gården har vi ett par får av rasen Värmländska skogsfår. Oftast går de på bete nere vid dammarna. Under våren/sommaren får vi varje år lamm. 

 

Värmlädska skogsfår är en lantras som tillhör gruppen Svenska Allmogefår. De har ofta horn. På bilden ser ni baglammen från ett par år tillbaka som tidigt fick vackra horn.

Gässen

I maj varje år kommer årets gässlingar till gården. Då är de 3 dagar små, gula, bollar med näbb. I början får de bara vara inne i stallet under värmelampa men efter ett par veckor så får de gå i hagen runt gården. När de fått fjädrar går vi ner med dem till dammarna varje morgon, på bilden går Martin gåsmarchen. Varje kväll är det gåsmarsch tillbaka till gården för att inte räven ska ta dem. Gässen älskar att få bada i dammarna!

IMG_7636

Getterna 

I hagen utanför Sommarbutiken betar getterna Joanna och Svea. De trivs bra där och bor där större delen av året. 

Kaninerna

Ett av de mindre djuren på gården är våra kaniner. De bor tillsammans med varandra i deras burar. Kaninerna tycker om att bli matade med sallad och morotsrester från köket. 

Hönsen

De flesta av våra höns är av rasen Skånsk blommehöns. En svensk lantras. Med jämna mellanrum får vi kycklingar på gården, lika roligt varje gång! Hönsen håller till runt gården, går fria och sprätter.

 

De svarta hönsen på bilden är typiska blommehöns. Namnet härstammar från det gamla skånska ordet för vitfläckig ”blommed” och syftar på hönans blommiga teckning med vita fläckar på mörk botten.

 

Vi ses på Hallongården! 

 

 

Familjen Biärsjö

  0
  Din kundvagn
  Din kundvagn är tomTillbaka till webbutik
   Calculate Shipping

   Hallongården använder cookies för att förbättra hemsidans funktionalitet för dig som användare. Är det okej?