0 kr

Hallongårdens odlingsfilosofi

Hållbar odling

På Hallongården är vi stolta över vår odling och odlingsteknik. Vi arbetar proaktivt mot att minska användningen av bekämpningsmedel. Hållbar odling värnar miljön, människan men också grödan vi odlar. Vi väljer inte mellan konventionellt och ekologiskt – vi skapar vår egen mix genom att kombinera det bästa av de två teknikerna. Vi producerar bär och sparris som man kan njuta av med gott samvete, stor som liten.

Kunskap & målmedvetenhet

Sedan 2001 har vi odlat, framför allt, hallon men också andra bär och sparris. Vi har på Hallongården viktig kompetens genom agronomen och ägaren Johan, vi har lärt oss mycket under dessa år och vi har de bästa rådgivarna. Under säsong kommer vår rådgivare från England en gång i månaden och med sig tar han kompetens och erfarenheter från hela Europa. Dessutom samarbetar vi med duktiga odlare, framför allt Lisbet och Torben på Rokkedysse Bär på andra sidan sundet.

Därför är vi inte ekologiska

Vi har gjort ett aktivt val att inte vara ekologiska. Även om vi ibland uttrycker det att vi odlar med ”ekologisk hänsyn”, för precis det gör vi! Vi samspelar med ekologin, naturen och djuren i vår omgivning. Vi anser inte att ekologisk odling är det mest optimala men vi sneglar gärna på utvecklingen inom fältet för ekologisk odling. Vi använder predatorer, ”nyttodjur”, i vår odling. Som exempel placerar vi ut rovkvalser varannan vecka för att hålla tillbaka beståndet av spinn i vår odling. Det är dyrt men vi väljer det framför alternativet att spruta bekämpningsmedel. Vi är stolta över vårt arbete med att producera bär och grönt som ni med gott samvete kan servera era barn. Det finns inget namn eller certifiering för vår typ av odling, ännu, men det är dyrare än ”vanlig” konventionell odling. Därför, tillsammans med att vi har en fantastisk kvalitét, är våra bär inte billigast på marknaden.

Har ni frågor?

Kontakta oss gärna;
Johan , 0705-182244

  0
  Din kundvagn
  Din kundvagn är tomTillbaka till webbutik
   Calculate Shipping

   Hallongården använder cookies för att förbättra hemsidans funktionalitet för dig som användare. Är det okej?