top of page
officiell_bakgrund
Hallongården, gårdsbutik, café

En resa från grisgård till landsbygdsföretag med över

40 000 besökare

Familjen Biärsjö tog 1999 som sjunde generationen över släktgården Bodarp 3:5 med anor från tidigt 1800-tal. Då var här traditionellt lantbruk och grisavel. De första hallonen planterades 2001, grisarna flyttade med Kerstins bror till grannbyn och företaget Hallongården började utvecklas...

Hallongården, gårdsbutik, plocka hallon, café

Våra hallon är hjärtat i gårdens verksamhet

Våra hallon är hjärtat i gårdens verksamhet – och har så varit från första början. Hallonen är vår röda tråd. Utifrån dem har Hallongården utvecklats till ett landsbygdsföretag som välkomnar runt 40 000 besökare om året – de flesta på sommaren.

 

Vi odlar och säljer både färska och frysta hallon men vi förädlar också våra bär. Vi är stolta över vårt mathantverkssortiment som görs i små satser med traditionellt tillvägagångssätt för att bevara smak och skapa förstklassiga produkter. Hallon är en fantastisk råvara att arbeta med – mycket smak, vacker färg och en härlig syra.

Nobelkonditorn Daniel Roos valde hallon från Hallongården till desserten på Nobelbanketten 2019.

Att våra hallon var en del av Nobel-meny är en glädjande bekräftelse på vår höga kvalitet.

Stöd från EU

Under uppbyggnaden av Hallongården har vi haft stor hjälp av investeringsstöd från Europeiska jordbruksfonden. Med stöd från de programmen har vi kunnat utveckla gården och företaget att bli ett uppskattat besöksmål på landsbygden och ett bidrag till Sveriges självförsörjande. 

Vi är stolta över att kunna välkomna våra kunder ut på landsbygden och till vår generationsgård.
bottom of page