Grön sparris

AKTUELLT PÅ GÅRDEN

Varje dag skördar vi sparris från fälten. Skörden säljs i gårdsbutik men också på reko-ringen på Näset och reko-ringen på Limhamn – klicka in på sidorna för att hitta aktuella annonser. 

Sparris skördas och säljs på gården till ungefär mitten på juni.

 

 

När vårens varma solstrålar börjar värma ansiktet på oss kommer längtan direkt. Efter en lång vinter välkomnar vi vår första primör – sparris! Det är vädret och värmen som styr men någon gång i mitten på april borde de späda stänglarna kunna börja skördas.

 

När jordtemperaturen stiger över tolv grader skjuter de första knoppiga sparrisskotten upp. Vi hjälper sparrisplantorna på traven med tunnel – skiner solen värms jorden upp betydligt tidigare med hjälp av skyddet från de vita plasttunnlarna. År 2014 hade vi en rekordtidig skörd, till följd av en mild vår, och den första sparrisen skördades redan den 1 april.

 

Vi odlar på gården grön sparris. Skillnaden mellan den vita och den gröna sparrisen är att vit sparris växer under jordytan genom att odlaren kupar upp jorden för att få fram de bleka skotten. Denna teknik kräver sandjord – vilket vi på Hallongården inte har

  • Produkt tillagd i kundvagn
1
Din kundvagn
Du 905 kr från gratis frakt.
Glögg Hallon 350 ml
3+ kunder har köpt denna
Glögg Hallon 350 ml
Pris: 95 kr
- +
95 kr
    Calculate Shipping
    Fraktalternativ kommer att uppdateras i kassan.

    Hallongården använder cookies för att förbättra hemsidans funktionalitet för dig som användare. Är det okej?