Hallongazpacho
400 g djupfrysta hallon
Sockerlag
1 vaniljstång alt. 1 msk vaniljsocker
1 dl outspädd hallonsaft
1 dl vatten
4 msk strösocker
1 st lime – finrivetskal och saft
Ev. 3 msk vodka
Till servering
Färska hallon
Strimlat Limeskal
Färsk mynta
– Tina hallonen lite så att de kan mixas.
– Klyv vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull och lägg i vaniljstången. Häll i saft, vatten, socker och limesaft. Låt koka upp och rör tills sockret löst sig. Låt kallna. Det går snabbt om du ställer kastrullen i kallt vatten. Plocka upp vaniljstången och rör ner limeskal och vodka.
– Mixa bären tillsammans med lite av den kalla lagen till en slät massa. Blanda den med resten av sockerlagen.
– Häll upp soppas i en skål och ställ den i frysen ca 2 timmar så att soppan blir isig och lite tjockare, som en lös sorbet. Rör om ett par gånger under tiden. Gör du soppan i god tid, ställ den först i kylen och frys den bara de 2 sista timmarna före servering.
– Häll upp hallongazpachon i skålar eller glas. Garnera med färska hallon, limeskal och mynta.
Hallongården
Våra hallon är hjärtat i gårdens verksamhet. Utifrån dem har Hallongården utvecklats till ett landsbygdsföretag som välkomnar runt 70 000 besökare om året – de flesta på sommaren. Vi driver ett företag med genuin familjär känsla där kvalité och äkthet är viktigt. Hos oss kan ni flanera i gårdsbutiken, njuta av hembakade hallonkakor och hälsa på våra djur.
Hallongården Trelleborg AB
Bodarpsvägen 144
231 94 Trelleborg
Telefon: 040-675 05 04
E-post: hallon@hallongarden.se
IP nr: 12-70065
Gårdsbutik, ons-sön, kl. 11-17
Café med våffelbuffé
ons-sön, kl. 11-16
Självbetjäningskiosk
med mathantverk, pumpor & hallon
alla dagar kl. 9-18
Hemsidan skapad av Reklambruket