Årets Hallonrätt 2011
Vit chokladyoghurt
8 dl grekisk yoghurt
1 dl flytande honung
Riveet skal från 1 citron
150 g vit choklad, riven
Blanda alla ingredienserna och kyl 2 timmar.
Flädercurd
6 ägg
1 dl färskpressad citronsaft
1 dl Hallongårdens fläderblomssaft, koncentrerad
1 dl strösocker
1 tsk maizena
200 g rumstempererat smör
1 blad gelantin
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, värm alla ingredienserna utom smöret till 85 grader, under omrörning. Tag kastrullen från värmen, skär smöret i tärningar och mixa i med stavmixer eller visp. Blandningen får inte bli varmare än 85 grader. Tillsätt gelatinbladet och sila curden. Låt stå kallt i minst 3 timmar.
Dekoration & krisp
Hallonmüsli
Färska hallon
Citronmeliss
Servera tillsammans med hallon, hallonmüsli och mynta eller citronmeliss.
Hallongården
Våra hallon är hjärtat i gårdens verksamhet. Utifrån dem har Hallongården utvecklats till ett landsbygdsföretag som välkomnar runt 70 000 besökare om året – de flesta på sommaren. Vi driver ett företag med genuin familjär känsla där kvalité och äkthet är viktigt. Hos oss kan ni flanera i gårdsbutiken, njuta av hembakade hallonkakor och hälsa på våra djur.
Hallongården Trelleborg AB
Bodarpsvägen 144
231 94 Trelleborg
Telefon: 040-675 05 04
E-post: hallon@hallongarden.se
IP nr: 12-70065
Gårdsbutik, ons-sön, kl. 11-17
Café med våffelbuffé
ons-sön, kl. 11-16
Självbetjäningskiosk
med mathantverk, pumpor & hallon
alla dagar kl. 9-18
Hemsidan skapad av Reklambruket